Ademsessie 1 op 1

Innerlijke Ademreis

We gaan opreis door middel van je ademhaling. We zetten een intentie waarmee jij op reis wilt gaan. Eerst breng ik je in je lijf met een bodycheck ademhaling. Om vervolgens verschillende rondes in te gaan zetten met de verbonden ademhaling. Om zo je emoties die in het HIER en NU in jou leven te laten stromen en te releasen.

Wat is een verbonden ademhaling

De verbonden ademhaling betekent dat je de inademing verbindt aan de uitademing. Ademen doe je onbewust en dat is fijn. Het bijzondere aan je ademhaling ten opzichte van je organen, zoals bijvoorbeeld je lever, hart of darmen is dat je ademen ook bewust kunt doen. Het kan alle twee. Zowel bewust als onbewust kun je ademen.

Met een verbonden ademhaling laat je de pauze die er normaal tussen een in- en uitademing is weg. Je verbindt de inademing en uitademing dus met elkaar en bent continu aan het ademen. Met inademen, adem je zuurstof, oftewel levensenergie, in. Waarom zou je daar steeds even op wachten? Uitademen staat voor loslaten. Als je wacht met uitademen, houd je vast aan negativiteit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam verkrampt. Als je die pauzes weglaat, gebeurt er iets bijzonders.

Met een verbonden ademhaling open je als het ware je ademhalingssysteem. Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Er kunnen emoties, angst of oud zeer loskomen. De truc is dat je deze accepteert door er simpelweg doorheen te ademen.

Zo ontdek je dat er niets gebeurt tijdens het emoties toelaten. Emoties duren max maar 60-90 seconden. Ze zijn er en vloeien ook weer weg. Net zoals het leven eb en vloed. Ook help ik energetisch, met Reiki, het inzetten van mijn Ankh en met acupressuur door je blokkades heen te ademen.

Verbonden ademhalen zorgt ervoor dat je fysiek, mentaal en emotioneel in je kracht kunt staan. Hierdoor ervaar je meer plezier, blijheid en ruimte in jezelf. Ik vind de verbonden ademhaling een prachtige oefening die je dieper in contact met jezelf brengt zonder er veel woorden aan vuil te maken. Je ruimt letterlijk de opgekropte emoties zoals angst, woede of verdriet op. Je zult merken dat die nare lichamelijke klachten daardoor ook verminderen of zelfs verdwijnen.

Je lijf kan weer ontspannen. En minder ‘kramp’ in je lijf betekent ook weer minder kramp in je gedachten en denken. Je kunt ook heel fijne emoties ervaren tijdens deze oefening. Bijvoorbeeld gevoelens van liefde, voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Als je verbonden ademt dan gaat je lichaam mee in een natuurlijke flow. Je kunt het niet meer vasthouden en/of uitstellen. Ontdek tijdens een ademsessie wat het met je doet.

Als je te laat uitademt dan zul je ervaren dat je vertrouwen krijgt in jezelf ook als je loslaat. Je voelt dat je het kunt en dat loslaten enger is als gedachte dan het daadwerkelijke doen. Je hoeft er geen verhalen bij te halen, geen analyses, alleen maar je ademhaling die in een flow door je lijf gaat.

Ademreis inplannen