Inspiratie

Perfectionisme doodt alle inspiratie.

mediterendeondernemer

Veel mensen ervaren stress op het werk. Er is sprake van ongezonde stress als je mentale en of fysieke 'ongemakken' ervaart over een lange periode. Slecht slapen en moe opstaan, spanning in nek en schouders, een depressief gevoel, een hoge bloeddruk, last van paniek- en angstaanvallen tot een burn-out. 

Stress vermindert copingsmechanismen en creativiteit. Het kan je zelfbeeld negatief beïnvloeden. Mindfulness kan je helpen om weer grip te krijgen op jezelf en je omgeving. 

 

Mediteren loont meteen! Dat mensen die geregeld mediteren een scherper, aandachtiger brein hebben, was al bekend. Amerikaanse onderzoekers hebben nu ontdekt dat het effect al optreed bij mensen die vier dagen een verkorte mindfulness meditatie hebben beoefend. Een groep proefpersonen die nooit eerder hadden gemediteerd, werd gevraagd per meditatiesessie twintig minuten achtereen de ogen te sluiten, te ontspannen en de aandacht op hun ademhaling te richten. Vier van zulke korte meditatiesessies leverden onder meer het volgende op: minder vermoeidheid, minder angst, meer concentratievermogen en een beter werkgeheugen. Niet gek voor in totaal nog geen anderhalf uur stilzitten.
Consciousness and cognition, juni 2010

Afhankelijk van de wensen van uw organisatie is het mogelijk met Mindfulness kennis te maken in 1 dag of in 2 dagen.
Wilt u het als aanbod binnen uw organisatie aanbieden? Dat kan ook.  Daarover komen wij graag met u praten.