Inspiratie

Behandel mensen alsof ze zijn wie ze zouden moeten zijn. Daarmee help je ze te worden wie ze kunnen zijn. Zolang je geen vrede sluit met wie je bent, zul je nooit tevreden zijn met wat je hebt.

Waar je aandacht is daar ben je! 


mindfulMindful zijn is aandacht geven. Mindfulness gaat over bewust leven, met aandacht te zijn in het hier en nu. Mindful zijn is geen doen, maar Zijn. Mindful zijn is een weg om meer grip te krijgen op je emoties en je denken en weer de kapitein te zijn op je eigen schip.
We zijn zo gewend maar door te gaan, te veel tegelijk te doen, dat je het contact met jezelf en de ander kunt kwijtraken. We verlangen naar rust en stilte, maar zijn er tegelijk bang voor. Bang voor wat je dan tegenkomt.
Als je stil zit ontmoet je jezelf. Je ontmoet de stress, de spanning in je lichaam, de gejaagdheid en allerlei emoties. De geest rustig krijgen is net een glas water vol modder. Als je stil blijft  zinkt het naar de bodem en wordt het water helder. Een rustige, stille geest is het resultaat.

Door bewust te ademen en te kijken naar wat zich aandient in je gedachten, je emoties, je lichaam, leer je in rust te blijven, onthecht. Het resultaat is een meer ontspannen houding, een alert zijn, balans te houden waar je ook bent. 

VOOR WIE
Voor jou als je last hebt van stress, gejaagdheid, slecht slapen, of je kunt je slecht concentreren en hebt moeite met ontspannen dan is deze cursus wellicht iets voor jou. Voor jou als je lichamelijke klachten hebt, als je weinig energie hebt en wilt leren je accu op te laden, meer in balans te zijn. Voor iedereen die op een plezierige manier wil kennismaken met mindful aanwezig zijn en of de structuur van wekelijks aandacht geven fijn vindt.

8 BIJEENKOMSTEN 
Iedere bijeenkomst heeft een thema. We nemen de tijd om te delen en kijken hoe we het praktisch in ons dagelijks leven kunnen inpassen. We oefenen o.a. de zitmeditatie, de bodyscan, de ademhaling, het waarnemen van gedachten. Bij de cursus hoort een werkboek voor thuis.

Voor het inschrijfformulier klik hier

Deel deze website